לפני הקריאה. שימו מוסיקת רקע.
בשנים האחרונות אנו נחשפים לשמות של מחלות חדשות לכאורה. כמו: פיברומיאלגיה, תיסמונת השלפוחית הכאובה, הפרעת קשב וריכוז, תסמונת המעי הרגיש, הרגיז ועוד’. אך ממש לאחרונה נחשפנו לתופעה, תיסמונת או מחלה “חדשה”.
שנקראת “חרדת ההחמצה” או FOMO) Fear Of Missing Out) המתאימה לעידן המתקדם שבו המכשירים הסלולריים מאפשרים זמינות מירבית ותקשורת באיכות גבוהה, המאפשרים למצוא אותנו בכל נקודה בעולם, “להיפגש” עם כל אדם על הגלובוס, לפתח עסקים חכמים ולחזר ולהרגיש קרוב לכל אדם שנחפוץ.
התופעה באה לידי ביטוי, כנראה אצל רוב האוכלוסיה, וטווח הגילאים אולי מפתיע. התופעה הזו מתחילה בגיל 12 ולעיתים יותר מוקדם, עד 50. אפרט מעט על הגדרת התופעה שקשורה בעיקר למכשירי הטלפון החכמים.
החשש מחוסר ידע עדכני לדקות האחרונות
החשש שאיזה שהו מידע על כל דבר שמתרחש, לא הגיע אליי. זה יכול היות הסיפור הפרטי של השכנה או החברה, או באיזה ציון עברו כל החברות בכיתה את מבחן הכימיה, או כמה חולי קורונה נוספו בדקות האחרונות בכל מדינה בעולם.
למרות שהמידע הזה לא ישנה כלום בהתנהגותך ובעצם זו דאגה של ממשלות. להשתמש בכל חידושי הטכנולוגיה, כדי להשיג את המידע. לדעת ולהכיר את כל האפליקציות והכלים העדכניים ביותר למטרה זו, ולהתאכזב מאוד אם הם לא בהישג ידך.
צורך להיות בקשר עם כל החברים ובכל הערוצים האפשריים
החשש לאבד קשר עם חברים וחברות שאספנו במשך השנים. הרצון לקבל חיזוקים ותמיכה, חיזורים, מחמאות, ואף לשמור על קשר עם מאהבים שליוו אותנו לתקופה קצרה או ארוכה, להמשיך לתחזק את הקשר ברמה מסויימת. ולעיתים להחליט ” לא רוצה זוגיות כלל “, כדי לא להתחייב לנתק את הקשרים שבניתי ויחד עם זאת לשמור על ה”חופש” שלי. הרצון לשתף תמונה שלי או וידאו,אני חייבת להראות לכולם שאני מאושרת ומוצלחת, הייתי באמריקה, סין, או חרשתי את אירופה.
אני חייבת לתת לכל המחזרים או המחזרות תחושה, ” את החברה הכי קרובה “. מחשש לאבד אפילו חוליה אחת של של תמיכה או אהבה. לצורך זה, נשתמש בכל האפליקציות במקביל. פייסבוק, איסטגרם, טלגרם, וואטסאפ, סנאפצ’ט, האוס-פארטי, וויבר, טוויטר, LOVEME, TINDER, OKCUPID, וכו’.
לעיתים נראה שלמישהו אחר יש יותר עוקבים, יותר לייקים, הוא יותר מקצועי ואטרקטיבי ממני. אם כל האלפים עוקבים אחריו ואוהבים אותו, כנראה שהוא מדהים. אני חייבת להתחבר אליו בכל דרך, ולהראות גם לו, שאני מוצלחת ולהכניס אותו למעגל התומכים והמחזרים שלי.
התשוקה להיות באירוע היוקרתי
ההרגשה שכולם סביבי נהנים יותר ממני. מגיעים לכל מיני מקומות אטרקטביים בעולם. ורק לי אין את האפשרות להיות שם, מכל מיני סיבות. זה יכול להיות הופעה של זמר מפורסם, מסיבה בריכה בחופשת הקיץ, השקת מכונית חדשה או פתיחת גלריית אומנים, חוסר הנוכחות שלי תגרום לי סבל, תחושת פיספוס ואף דיכאון.
מהמחשבה שלא חוויתי את המפגש עם האומנים והאורחים הנוספים, לא החזקתי את כוס היין הלבן מול אחת התצוגות עם חברים חדשים שאוכל להוסיף למעגל שלי, האכזבה שנלקחה לי ההזדמנות להופיע עם השמלה החדשה ולהרגיש נוכחת, אטרקטיבית, מעניינת ומושכת.
הטלת ספק בכל החלטה
חוסר הביטחון מתבטא במגוון רחב, האם המכנס היפה שמדדתי הרגע בחנות, הוא המכנס שיספק אותי, הוא באמת “יושב עלי” ? האם הפריט שקניתי, אופנתי, אקטואלי וסקסי בעיניי הסביבה ? וכשאגיע להחלטה, אני אקפיד לקחת פתק החלפה למרות השעות שביזבזתי בחנות בשביל המוצר הזה. האם כדאי לי להישאר איתה ? כנראה יש מישהי יותר יפה ממנה, יותר חכמה, יותר חמה ואוהבת. או הלוואי והוא היה יותר שרירי, יותר עשיר, עם יותר שיער על הראש,יצירתי יותר, מבוגר או צעיר יותר מאהב מוצלח יותר. האם באמת זה הגבר או האשה שטוב לי איתה ?
אבל אולי …………
או לאחר רכישת מכשיר סלולרי חדש, כבר מודאג וחושב ” לא טעיתי ” ? אולי הייתי מחכה עוד חודש ורוכש את הטלפון החדש יותר. האם המקצוע שאבחר באוניברסיטה, יתן לי פרנסה טובה ? האם זה מה שאוהב לעשות גם בעוד 10 שנים ? האם הסביבה מעריכה ומכבדת את המקצוע שלי ?
התופעות הפיזיות:
התופעות הן בדיוק כמו חרדה ודיכאון. נשימה מוגברת, דפיקות לב מואצות, כאב בחזה, קושי להרדם, אכילה מופרזת או חוסר תיאבון. התפרצויות זעם לא מוסבר, התפרצויות בכי ללא שליטה, תחושת ריקנות. נטיה לשימוש בסמים ואלכוהול למטרת בריחה, לעיתים, נטילת סיכונים פיזיים ומנטליים בהתנהגות החברתית והאישית. הפרעות עיכול, כאבי ראש לא מוסברים, שינויים הורמונליים ומחזור לא יציב.
אצל גברים זה עלול להתבטא בחוסר יכולת מינית ופגיעה בזיקפה. התנהגות מינית אימפולסיבית, בחיפוש אחר אושר ריגעי, המלווה לרוב בדיכאון לאחר כל מפגש כזה. במצבים חמורים זה מוביל אפילו למחשבות אובדניות.
ההתמודדות מול הפחד
להקדיש את הזמן שלי בהעשרה עצמית
התהליך הזה מתחיל מהבוקר, נכון, אתה מגיע לעבודה, שאולי אתה לא כל כך אוהב אבל כבר שם תתחיל. תמצא את הדברים החיוביים בכל זאת. אם זה הקשרים החברתיים או ביצוע המשימה שלך יותר טוב ולקבל קופלמנט מהבוס, למצוא יתרונות אישיים שיכולים להועיל לך אישית. מעבר ליום העבודה השיגרתי, תשתדל לקבוע לעצמך מטרות ויעדים שאתה אוהב, לביצוע. אם ללמוד שפה חדשה, מוסיקה, ספר, יוגה וכו’.
כשאתה יושב לאכול, לקרוא ספר, או להתעלס עם אהובתך, פשוט סגור את הטלפון.”קח את הזמן”, תהייה כאן ועכשיו. כרגע כל האטרקציה זה אתה. הרשה ואפשר לעצמך, לאט ובביטחה, אינטימיות מוחלטת עם עצמך ואהובתך. היא מקבלת אותך, כמו שאתה.
שפר את איכות החוויות שלך, ולא את הכמות. קבל החלטה על השעה שבה אתה סוגר מפסיק להגיב ולקרוא הודעות.
למצוא מה שעושה אותי מאושר
אל תחפש יותר מידיי, האושר כבר אצלך. פשוט קבל אותו בזרועות פתוחות עשה מה שאתה אוהב, לא בשביל לספק אחרים.שפר את מה שביכולתך לשפר. כן, לא כולנו מושלמים, לא כולנו שווים בהתפתחות שלנו.
אבל היום כבוגר, אתה מבין שישנו קוד התנהגותי סביר מול הסביבה שלך, שבעצם תחזיר לך באותה הצורה שתקבל ממך. תהיי אמיתי עם עצמך והסביבה, זה ישחרר אותך מהצורך לאלץ את עצמך להתנהל בשקר. אהוב את האוהבים אותך באמת. קבל ותעריך את מה שברשותך, הרי תמיד תשאף ליותר. גם לעשיר או לחזק ממך ישנן תחושות חוסר. אך יחד עם זאת, זה לא אומר להוריד שאיפות, חלילה.
למצוא מה שעושה אותי מאושר
שב לפעמים מול נייר ועט ותרשום. מה השגת עד היום.
מה היתרונות שיש, מקורת הגג שלך, המרחב הפרטי שלך, הנעים והחם, המאפשר לך להעצים את עצמך בשקט וביטחה. מהאישה שנמצאת לצידך, שמקשיבה לך בשעת ערב מאוחרת, מנחמת ומחזקת אותך. או הגבר שתומך אוהב ומעריך כל חיבוק אוהב שלך ומקבל אותך כמות שאת. טפח מערכת יחסים איכותית מאשר לחפש את הנסיכה האולטימטיבית או האביר על הסוס השחור ללא הרף.
גם פה מומלץ לבצע רשימה פשוטה, מה היתרונות שיש לך מהאהובה, מה השגתי בזכותה. גם חברים ומשפחה יכולים למלא את חלל האושר שלך. פשוט שב ותרשום
בימים אלא, שרובנו בבית. הרשתי לעצמי לצרף למאמר מספר סירטוני וידאו קצרים